Besök Varberg – Vad finns det att göra i Varberg?

Att göra i Varberg

Visste du att det finns många olika saker att göra i Varberg, och det speciellt på sommaren! Under vår vistelse i Varberg besökte vi olika sevärdheter, gjorde olika aktiviteter och testade på massor av roliga grejer. Dessa ska du nu ska få ta del av i vår guide om saker att göra i Varberg. Vi kommer dock inte bara tipsa om saker att se och göra i staden, och du får även tips på restauranger och boenden som kan vara riktigt trevliga att boka in sig på.

Kallbadhuset Varberg

Det är nästan ett måste att ta en promenad eller strosa längs strandpromenaden när du besöker Varberg. Avsluta promenaden på bästa sätt med ett besök i Kallbadhuset. Där finns möjligheten att bada bastu, där du efter det kan ta dig ett kalldopp i Kattegatt. Utsikten är magisk och upplevelsen otroligt häftig. Oavsett om du redan har hoppat på eller vill testa trenden om att kallbada kan det här vara något för dig.

Strandpromenaden

Strandpromenaden är nästan ett måste att se oavsett väder och vind. Lite extra trevligt är det ju dock att gå längs havet i soluppgången eller solnedgången. Under din promenad kan du uppleva och gå förbi klippor, hav, nakenbad, fik, sandstränder och mycket mer. Många börjar promenera från Varbergs Fästning, där du efter nästan tre kilometer kommer till Apelviken. Apelviken är en plats omtalad för riktigt bra surf, samt för mysiga restauranger nära stranden.

Vargbergs Fästning

För dig som är intresserad av historia – främst den om de svenska och danska kungarna – kan Varberg vara en väldigt passande stad att besöka. Närmare bestämt kan du på Fästningen ta en guidade tur och följa med på en historisk resa. Inte nog med det så erbjuder också Hallands kulturhistoriska museum dramatiska visningar och turer under sommarmånaderna . Passa också på att gå till Bockstensmannen – det sägs att det finns en legend som talar där.

Stadskärnan i Varberg

Varbergs kommun är inte den största, men trots det är torget i Varberg ett av Sveriges största till ytan. Värt att veta om är också att torget är stadskärnan i Varberg – du kan därmed alltid utgå från torget när du ska besöka museum, äta, fika, shoppa eller göra något annat. På och runt om Torget kan du shoppa, ta en fika i solen, äta mat och strosa runt i småbutiker.

Åkulla Bokskogar

Sugen på att vandra? Då måste du åka till Åkulla – där känns det nästan som att vandra på Kungsleden. Packa sköna skor och fika för en vandring utan dess like. Det ljusa och klara lövverket som finns att avnjuta i skogarna är unikt. När du kommer till Bexells stenar, vilket är som ett museum i sig, kan du passa på att ta ett fika paus följt av att kolla in de stenarna som finns där, som har texter från sent 1800-tal.

Varberg spa

För dig som gillar att gå på spa, där du kan koppla av och ladda om batterierna, är Asia spa Varberg ett hett tips. Där får du en asiatisk upplevelse och kan testa på saker som tångbehandling, att bada bastu under vattnet, samt bada i bad som är inspirerade av det blå Leninbadet. Vi har själva besökt detta spa och var mycket nöjda med helhetsupplevelsen!

Boende Varberg

Oavsett hur du vill bo när du besöker Varberg finns det många olika alternativ att tillgå, och det oavsett vad du letar efter. Du kan bo på hotell eller campa, hyra stugor, hus och lägenheter. Det finns boende i alla prisklasser.

Hotell Varberg

Vi bodde på Varbergs kusthotell, vilket är ett hotell vi verkligen kan rekommendera till alla som ska besöka staden. Det finns även andra hotell så som Clarion Collection Hotel Fregatten och Hotel Gästis som även de ska vara väldigt bra och trivsamma.

Camping Varberg

Destination Apelviken är ett populärt ställe att campa på. Men det finns också campingplatser på exempelvis First Camp Kärradal och Getteröns Camping – se över var du tror att du skulle trivas bäst beroende på hur du önskar campa och var i staden du önskar bo.

Varberg restaurang

Italienskt, amerikanskt, svenskt, europeiskt, asiatiskt, franskt – när du besöker staden kan du helt enkelt avnjuta mat från nästan alla världsdelar, och det tack vare utbudet av restaurang Varberg. Vår favorit är den italienska restaurangen Grappa. Vi hann även äta på Hell’s Burger och John’s Place, två amerikanska ställen som var riktigt bra. Solviken, Namaste India och Havanna Kök & Bar fick också ett besök av oss.

Sushi Varberg

Nami är den japanska restaurang som har fått bäst recensioner i Varberg. Den kallas för ”japansk pärla” och ”stans bästa” av flera besökare. Vi hörde talas om restaurangen och var därmed tvungna att testa några sushibitar. Det ända vi kan säga är att ”wow, det var en av de bästa sushirestaurangerna vi testat”.

Ölhallen Varberg

Gå på ölprovning och njut av ett glas öl, vin eller bubbel på Ölhallen. Det är dock främst ett roligt ställe att besöka för alla ölnördar! Samtidigt är det ett väldigt populärt ställe bland många, vilket vi verkligen kan förstå då både service, utbud och upplevelsen i sig är rätt unik från andra platser. Under vår första kväll i Varberg spenderade vi några timmar på Ölhallen där vi njöt av god dricka och mat. Ölsorter finns det gott om och maten kan alla njuta av, även barnen.

Besök Sveriges södraste del – UPPLEV SKÅNE

FAQ

Vad finns det att göra i Varberg?

Bad, historia, kultur, shopping, promenader och mycket mer. Varberg är staden som bjuder på såväl sevärdheter och aktiviteter som boenden och restauranger som alla kan njuta av.

Vad kan man göra utomhus i Varberg?

Bada är ett givet svar. Du kan även gå promenader, köpa glass, strosa runt på torget eller spela utomhus padel Varberg.

Vad kan man göra med barn i Varberg?

Lekplatser, skateboardarena, BounceCamp och strandtåget är några av de exempel som barnen älskar att göra när de besöker Varberg. Även ponnyridning, gokart och besök på olika bondgårdar kan komma att bli barnens favorit.

Lämna en kommentar