Bästa apparna att ha med på vandringen

Motion och teknologi kanske inte alltid går hand i hand men om du ändå alltid har mobilen med dig så kan de här apparna göra susen på vandringen. Vi på Restips.nu rekommenderar de bästa apparna att ha ladda ner inför vandringen. 

LÄS OM: Appar som är nödvändiga om du ska ut och resa.

ViewRanger

ViewRanger

En favorit bland de som älskar att vandra är ViewRanger. Appen är populär över hela världen och ger dig ett stort utbud av topografiska kartor och vandringsturer. Du kan hitta nya och intressant spår som har skapats av både experter inom ämnet men även andra användare av appen. Appen har även en bra fungerande offline version, där du kan ladda ner kartor och använda dem när du är på de avlägsna ställena där ditt internet inte alltid fungerar som bäst.

Naturkartan

Naturkartan

Naturkartan är en svensk app som ger dig den mest heltäckande guiden på Sveriges natur och friluftsliv. Appen ger dig inte bara vandringsleder utan ett stort utbud av badplatser, naturreservat och fågeltorn. Du kan även hitta information om olika evenemang som händer på de diverse natur platserna.

AllTrails

AllTrails

AllTrailes är förmodligen den bästa allt-i-ett appen med tonvis av både vandringsturer och mountainbikespår. Appen visar vilka spår som är barnvänliga, handikappanpassade och hundvänliga. AllTrailes har även ett bra recension system så du vet vad du har och förvänta dig innan du ger dig iväg och så att du inte råkar ta en trist runda.

Komoot

Komoot

En app för cyklister, mountainbikare och vandrare, Komoot har top notch kartor i både online och offline läge. Det finns ett utmärkt röstnavigeringssystem som stoppar dig från att gå vilse. Appen ger även tips på höjdpunkter på din valda destination. Allt från utsiktsplatser till parker och andra sevärdheter, Komoot tipsar om allt som du skulle kunna vilja se på din utflykt.

Gaia GPS

Gaia GPS

Gaia GPS är en utomordentlig GPS app vart du än befinner dig. Appen ger dig alla sorters kartor och anna viktig information om vart du är såsom väder och miljöfakta. Den är perfekt för dig som gillar att åka utomlands och vandra då den har kartor runt om i hela världen.