Utforska Sverige: 5 spännande och annorlunda resmål i Sverige

Hej, reseälskare! Sverige erbjuder snudd på oändliga äventyr och upplevelser, och här har vi skapat en bucketlist med fem magiska resmål i Sverige lite bortom de stora städerna. Häng med på en episk spaning efter magiska upplevelser i Sverige. 

Klövsjö – En stuga vid fjällets fot

Välkommen till Klövsjö, en liten fjällby som bär på en autentisk charm. Inte förvånande kallas Klövsjö Sveriges vackraste by. Här kan du hyra en stuga och stiga ut direkt i den fina naturen. Med omgivande fjälltoppar och vackra Klövsjön erbjuder byn en genuin fjällupplevelse som är lika magisk som den är unik. Besök det lokala bageriet, vandra till Fettjeåfallet och är du här vintertid ska skidbackarna definitivt testas. 

Östersund: Stad av Kultur, Natur och Njutning

Välkommen till Östersund, en pärla belägen vid Storsjöns glittrande vatten och omgiven av en hisnande natur. Denna charmiga stad är en harmonisk balans mellan modernitet och tradition, och erbjuder en unik mix av kultur, natur och kulinariska upplevelser. Med sin gemytliga atmosfär och mångfacetterade aktiviteter är Östersund en plats som lockar både den nyfikna resenären och den som söker avkoppling. Läs mer om Östersund

Höga Kusten – Likt ett konstverk 

Höga Kusten är en plats där jordskorpan själv har skapat ett mästerverk. De hisnande höga landhöjningarna har bildat ett landskap som inte liknar något annat. Utforska slingrande vandringsleder längs kusten och fånga de enastående vyerna som naturen själv har målat. Ett besök på Friluftsbyn och ta sig upp på toppen för en fika på Toppstugan. 

Marstrand – Historia, segling och salta briser 

Marstrand är en pärla i västkustens skärgård med en rik historia och en härlig atmosfär. Utforska den gamla fästningen, njut av seglingen och andas in den friska havsbrisen. Detta är en plats där havet möter historien och skapar en udda kombination som är oemotståndlig.

Kivik – Äppelblommor och Skördefest 

Välkommen till Kivik, en plats där äppelodlingar möter en pittoresk kust. Under våren blomstrar äppelträden i en färgexplosion som tar andan ur dig. Missa inte heller den årliga skördefesten, då byn fylls med dofter och smaker av höstens skörd.

Denna unika bucketlist tar dig med på en resa bortom det förväntade. Upptäck de ovanliga och charmiga platserna som Sverige har att erbjuda.

Du vet väl att du kan skapa en egen bucketlist på Humbo.com?