Stor guide till Tropea – det här ska du se, göra och besöka

Tropea är en italiensk kuststad i regionen Kalabrien. Den är känd för sina pittoreska stränder, charmiga gator och utsökta maträtter. Med kilometer av sand och hav som sträcker sig längs Tyrrenska havet erbjuder Tropea många möjligheter att utforska och uppleva den lokala kulturen.

Att göra

Det första du bör göra när du besöker Tropea är att ta en promenad i den historiska gamla stadskärnan och se några av de gamla byggnaderna som Palazzo Carafa, som är från 1568. Härifrån kan du också njuta av panoramautsikten över havet från någon av de många piazzorna eller terrasserna. Andra sevärdheter som du måste se är Chiesa di San Francesco di Paola och torre di Pizzo.

Om du vill utforska Tropeas naturliga underverk rekommenderas en tur till den fantastiska stranden Spiaggia della Rotonda. Här kan du koppla av på den vita sanden medan du njuter av utsikten över Tyrrenska havet och de närliggande öarna. Du kan också snorkla eller dyka från denna strand för otroliga undervattensutsikter som tar andan ur dig.

Att äta

Ingen resa till Tropea skulle vara komplett utan att prova dess utsökta lokala italienska kök. Några specialiteter du bör prova är frittura di paranza (stekt fisk), soppressata (chilisalami) och pizza di scarola (pizza med escarole). För att ytterligare för att få upp aptiten kan du besöka en av de lokala marknaderna och prova traditionella produkter som oliver, ost och färsk frukt.

Att uppleva

Om du letar efter en unik upplevelse i Tropea, varför inte kolla in dess många kulturevenemang? Under sommarmånaderna finns det flera festivaler och firanden att njuta av, allt från musikkonserter till fyrverkerier. Du kan också utforska det vackra Castello Ruffo di Scalea för att få en smak av medeltida historia.

Oavsett om du vill koppla av på stranden eller utforska historiska platser har Tropea något för alla. Med sitt varma klimat, överdådiga kök och rika kultur är det lätt att förstå varför denna kuststad är så populär bland turister. Planera din resa idag och upptäck allt som Tropea har att erbjuda!

Att se

Palazzo Carafa är ett palats från 1500-talet och den mest framträdande byggnaden i Tropeas gamla stad. Det byggdes av Pietro Carafa, som blev påve Paul IV år 1555. Palatset innehåller vackra fresker och dekorationer samt en imponerande samling konstverk.

Kyrkan San Francesco di Paola har anor från 1250 och är en av Tropeas viktigaste religiösa byggnader. Dess barockfasad är dekorerad med statyer och friser, medan dess interiör innehåller fantastiska målningar av målare som Fra’ Angelo Ricciardi. Dess huvudattraktion är det enorma träkrucifixet som hänger från taket över altaret.

Torre di Pizzo är ett gammalt vakttorn som ligger på en kulle ovanför Tropeas strand. Det byggdes på 1500-talet för att skydda staden från piratattacker och erbjuder panoramautsikt över kusten.

Spiaggia della Rotonda är en av Tropeas mest fantastiska stränder och ligger nära Torre di Pizzo med utsikt över Tyrrenska havet. Den har kristallklart vatten och vit sand där besökare kan koppla av eller delta i vattenaktiviteter som snorkling eller dykning.

Castello Ruffo di Scalea är ett majestätiskt normandiskt slott som ligger på en hög klippig udde nära Tropea. Det går tillbaka till 1000-talet och användes av olika härskande familjer under hela århundradena. Idag kan besökare utforska ruinerna och få en inblick i slottets långa historia.

Staden Tropea är full av fantastiska attraktioner som kommer att lämna dig med oförglömliga minnen och upplevelser. Från Palazzo Carafa till stranden Spiaggia della Rotonda och Castello Ruffo di Scalea, se till att kolla in dessa otroliga platser vid ditt nästa besök! Njut!