Solkusten i Spanien – Reseguide

Solkusten, eller Costa del Sol som det också kallas, är en populär semesterdestination längs Medelhavets kust i södra Spanien. Det finns en mängd olika saker att göra i området, beroende på vad du är intresserad av. Här är några av de mest populära aktiviteterna:

  1. Besök någon av de vackra stränderna i området, som La Cala de Mijas, Elviria Beach eller Cabopino Beach. Ta med en handduk och njut av solen, vattnet och den vackra utsikten.
  2. Utforska de historiska städerna i området, som Málaga, Marbella och Ronda. Málaga är känt för sitt vackra katedral och det arabiska kvarteret La Alameda, medan Marbella är känt för sin lyxiga shopping och sina vackra gamla stadskärnor. Ronda är en vacker stad belägen på en klippa med en imponerande borg.
  3. Gör en utflykt till någon av de vackra nationalparkerna i området, som Sierra de las Nieves eller Los Alcornocales. Båda parkerna erbjuder fantastiska vandringsleder med vacker natur, från täta skogar till klippor med utsikt över havet.
  4. Prova någon av de lokala maträtterna och dryckerna i området. Solkusten är känt för sin matkultur, med rätter som färsk fisk och skaldjur, paella och gazpacho. Du kan också prova några av de lokala vinerna från regionen.

Det finns många skäl till varför man skulle vilja åka till Solkusten. Förutom de vackra stränderna, de historiska städerna och den goda maten, är klimatet i området fantastiskt. Solkusten har något av det bästa vädret i Europa, med varma somrar och milda vintrar. Det gör det till en perfekt destination både under sommaren och vintern.

Läs mer: Varför börjar Algarve bli ett mer populärt resemål?

Varför Costa del Sol?

En annan anledning att åka till Solkusten är att det finns många olika typer av boende att välja mellan. Du kan välja att bo på ett lyxigt hotell med alla bekvämligheter, eller på en charmig liten lägenhet i ett av de historiska städerna. Oavsett vad du väljer, kan du vara säker på att du kommer att hitta något som passar dina behov och ditt budget. Du kan också läsa om trevliga och lyxiga saker att göra på en annan livsstilsblogg.

Det finns också många olika saker att göra i området, beroende på vad du är intresserad av. Du kan besöka några av de vackra stränderna i området, utforska de historiska städerna, göra en utflykt till en av de vackra nationalparkerna eller prova några av de lokala maträtterna och dryckerna. Oavsett vad du väljer, kan du vara säker på att du kommer att ha en underbar semester på Solkusten.