Så får du en riktigt mysig weekend i Stockholm

inledningsbild

Vill du unna dig eller din kära en mysig weekend i Stockholm? Det är den perfekta utflykten att göra för såväl par som för de som nyligen börjat dejta, för familjer som för kompisar. I och med att Stockholm är en så pass stor stad är utbudet på saker och både se och göra väldigt brett, samtidigt som tillgången till olika aktiviteter är mycket god i olika delar av staden. Det innebär att oavsett om ni vill bo och vara mer centralt eller om ni vill hålla till en bit utanför kärnan finns det flera valmöjligheter för er att välja mellan, utifrån era önskemål. 

Om det är just en mysig weekend ni vill åka iväg på kan det kanske vara passande att boka in sig för några nätter på ett fint boutiquehotell, boka bord på restaurang för en romantisk middag och unna sig en dag eller eftermiddag på ett härligt spa. Vill ni åka iväg på en getaway i form av en spahelg i Stockholm listar vi många bra tips nedan!

Boka hotell inför en romantisk getaway i huvustaden

En stor fördel med Stockholm som stad är att det finns ett enormt utbud av det mesta. Det vill säga, oavsett om du vill boka hotell, hitta på olika aktiviteter eller njuta av god mat och dryck är valmöjligheterna riktigt goda för att du ska hitta något som passar. I Stockholm finns det något för alla åldrar och intressen, såväl i de centrala områdena som utanför staden. 

Något vi skulle vilja tipsa dig om då du vill att din helg i Stockholm ska bli romantisk och mysig – förslagsvis då du ska åka iväg med din partner eller dejt – är att boka in er för några nätter på ett boutiquehotell. Dessa är ofta både mysiga, romantiska och personliga tack vare deras mindre storlek, unika inredning och genuina service. 

Spa och spahotell i Stockholm

Om ni gillar att gå på spa finns det även många fina spabad och spahotell runt om i Stockholm. En del av dessa ligger i innerstaden, så som populära Sturebadet, Centralbadet, Grand Hotel Spa – ett mycket bra alternativ om du vill boka in dig på ett hotell med pool i Stockholm – och Selma City Spa. De flesta span ligger dock placerade i andra områden en bit utanför själva stadskärnan. 

I och runt om Stockholm finns det bland annat en del härliga spa och spahotell i Nacka, ut mot Värmdö och närliggande områden. Bokar du in dig för ett besök på ett sådant spa, oavsett om det gäller spahelg med övernattning eller ett enstaka dagsbesök, kommer du då omges av njutbar natur i en lugn, rofylld miljö. 

Vilket spa ska vi boka? 

Vill du ha nära till vatten och fina utsikter kan vi tipsa om Yasuragi eller Skepparholmen, som faktiskt anses vara två av de spa som är bäst i Stockholm.  Dessa ligger precis intill varandra i fantastiskt fina omgivningar. 

Även Ellery Beach House och Sparadiset har blivit specifikt omtalade när det kommer till romantiska helger och mysiga spaweekends i huvudstaden. Kan du tänka dig att åka en bra bit ifrån storstaden och utåt mot lugnet vill vi tipsa om Smådalarö Gård.