Ladda ner de här apparna inför resan

När du ska resa kan det vara svårt att veta vad du ska göra, vart du ska gå, vilket taxibolag som är bäst, vilka restauranger du inte får missa och så vidare. Inom EU går det att surfa som vanligt, men trots det är det smart att ladda ner reseappar så att du har alla tips och information samlat på ett ställe. Och det vill säga innan det att du ger dig ut på resan!

En fördel är att det i dagsläget inte råder någon som helst brist på reseappar där ute. För att du ska hitta de som är bäst och mest användarvänliga kommer vi att ge dig tips på våra favoriter när det kommer till reseappar nedan. Kanske kan även du hitta en favorit som bidrar till att du gör din bästa resa någonsin!?

Här har du 10 tips på resmål i Europa!

appar

Planera resan med dessa appar

Innan du åker iväg är det en bra idé att planera resan. Du behöver inte planera till punkt och pricka – men att ha en liten överblick över vad du vill (och ska) göra, vilka platser och områden du vill besöka och vad du vill se under resan kan absolut underlätta. 

Packpoint

Packpoint är en app som hjälper dig med packlistan. När du har laddat ner appen fyller du i var du ska åka och hur länge du ska vara borta. Sen gör appen resten och ger dig en färdig packlista.  

Wowanders

I den här appen kan du rekommendera de ställen du har besökt och få tips på ställen att besöka. Kanske hittar du ett nytt smultronställe genom appen?

Booking.com

Du vet säkert vad Booking.com är men deras app går ut på att hjälpa dig boka hotell eller andra boenden. I appen kan du se hur andra resenärer upplevde boendet. 

Reseappar för husbils-/bilsemestern

CamperContact

Slipp åka runt och leta efter campingar eller andra platser att ställa bilen eller husbilen på. Med CamperContact söker du bara på dit du ska eller markerar ut var du befinner dig just nu så hittar appen ställen i närheten. 

Mina fordon

Transportstyrelsen har gjort en app där du kan ställa på och av det fordon du använder. Då behöver du inte betala helförsäkring när du inte använder fordonet. 

Google Maps

Min räddare i nöden har många gånger varit Google Maps. Jag upplever att detta är den app som hittar bäst och har uppdaterade kartor. 

google maps

Flyg med dessa reseappar

Tripcase 

I appen samlas information om olika flygresor – alltifrån bokningar till om gaten ändras eller liknande. 

Flightradar24

Är du intresserad av att se hur planen flyger ska du ladda ner den här appen. Du kan se alla plan som är uppe i luften och vart de flyger mot. 

The Flight Tracker

Oavsett vilken flygplats du är på ger The Flight Tracker dig bra information. Sök på din flight och se om det blir förseningar, om gaten är ändrad och så vidare. 

Hitta sevärdheter och restauranger med dessa reseappar

HappyCow

För vegetarianer och veganer kan det kännas svårt att hitta bra restauranger. Men med HappyCow hittar du restauranger med vegetarisk och vegansk mat. 

LikeALocal

Semestra som att staden du är i vore din hemstad. LikeALocal tipsar på ställen du inte får missa och på saker som du kanske hade missat om du inte använde appen. Tipsen kommer från personer som bor i staden. 

TripAdvisor

Här kan du läsa recensioner på sevärdheter, hotell och restauranger så att du vet om de är värda ett besök eller inte. 

Appar som hjälper med kommunikationen

Duolingo

Vill du lära dig ett nytt språk eller bara några enkla fraser såsom hej, tack, var finns närmsta toalett eller liknande? Ladda då ner Duolingo och träna på språket lite varje dag. 

Touchnote

Gör lite som man gjorde förr och skicka vykort till nära och kära. Touchnote hjälper dig att skicka personliga vykort med bilder du själv har tagit under resan. 

Google Translate

Översätt snabbt ord och meningar på mer än 100 språk. Du kan dessutom få meningar upplästa på de större språken. 

Var ekonomisk med appar

BankID

Alla länder har inte BankID – men nä du behöver komma i kontakt med din bank eller Skatteverket är BankID ett enkelt sätt att legitimera dig på. 

XE Currency

Hur mycket är egentligen valutan värd? Xe Currency ger dig en överblick på hur svenska kronor är i förhållande till valutan som används i det land du är i. 

Trail Wallet

Håll koll på hur mycket du spenderar under resan med Trail Wallet. När du registrerar dina utgifter får du bättre koll på hur ekonomin för resan ser ut. 

Appar som hjälper dig i “kris”

Röda Korset Första hjälpen

Röda Korsets app har enkel och konkret information om vad du ska göra om du själv eller någon annan blir utsatt för skador. 

Flush

Hitta närmaste toalett med Flush. Får appen tillgång till din platsinfo får du förslag på toaletter i närheten av dig. 

Around me

Behöver du en bankomat, mataffär, parkeringsplats eller något annat hittar du det med hjälp av Around me. Appen visar dig vad som finns i närheten av sådant som kan vara behövligt. 

First aid

Få tiden att gå snabbare med de här apparna

Wordfeud

För några år sedan spelade nästan alla Wordfeud. När du väntar på flyget, bussen, tåget eller bara vill spendera lite dötid kan du spela alfapet med andra spelare. 

Instagram

När du väntar på någonting är det faktiskt okej att scrolla runt på Instagram. Här kan du även ladda upp bilder du själv har tagit under resan. 

YouTube

Tiden har aldrig gått så fort som när man fastnar på YouTube. Här finns miljontals videor att se på och tyvärr är det alltför lätt att fastna och kolla video efter video.

Instagram

FAQ

Vilken app är bäst?

Olika appar är bra för olika saker. Kanske tycker du att någon av de här apparna är bäst eller så har du hittat en egen som du tycker om bättre. Det är bara du själv som kan bestämma vilken app som är bäst för dig. 

Kan jag ladda ner dessa appar i landet jag ska resa till?

Kan du surfa som vanligt eller har tillgång till Wifi kan du ladda ner apparna under resans gång. 

Är det bäst att betala i kronor eller i landets valuta?

Det beror på hur valutan ser ut för tillfället. Men oftast är det bäst att betala i landets valuta då banker kan ta ut en avgift när du ska betala i kronor utomlands. 

Måste jag ha med en adapter för att ladda telefonen?

I vissa länder behöver du en adapter och i vissa inte. Kolla upp detta innan du åker så att du inte behöver köpa en ny laddare.

2 svar på ”Ladda ner de här apparna inför resan”

Lämna en kommentar