Hamburg – att se och göra i staden

Hamburg, Tysklands näst största stad och en av Europas mest livliga städer, erbjuder besökare en rad olika attraktioner att utforska och är perfekt för en weekendresa. Från den fantastiska arkitekturen, museer och gallerier i världsklass, till den utsökta maten och det livliga nattlivet – det finns något för alla i den här staden!

Att se

Hamburg är Tysklands näst största stad och har många sevärdheter att erbjuda, både historiska och moderna.

  1. Miniatur Wunderland – en miniatyrvärld med över 15 000 miniatyrer av tåg, landskap och byggnader från olika delar av världen.
  2. Elbphilharmonie – en ny, modern konserthall med utsikt över Elben, öppnad 2017 och är en av världens mest avancerade konserthallar.
  3. St. Michaelis Church – en kyrka från 1700-talet, med vackra detaljer och utsikt över staden.
  4. International Maritime Museum – världens största maritima museum, med en stor samling av skepp, modeller och föremål relaterade till marinhistoria.
  5. Hamburger Dom – en årlig tivoli som hålls i Hamburg, med en mängd olika attraktioner och aktiviteter.
  6. Speicherstadt – en historiskt viktig del av staden, med ett antal vackra byggnader och kanaler.
  7. Planten un Blomen – en park med många olika trädgårdar, fontäner och en japansk trädgård.
  8. St Nikolai Memorial – en minnesplats för de som miste sina liv under bombningarna i Hamburg under andra världskriget, med en utställning om stadens historia under kriget.

Att göra

En av höjdpunkterna i Hamburg är dess fantastiska historiska arkitektur. Promenera runt i Altstadt (Gamla stan) med sina medeltida kyrkor och kullerstensgator, eller ta en tur till de vackra barockbyggnaderna längs hamnen. Det majestätiska konserthuset Elbphilharmonie får du inte heller missa, eftersom det har blivit en ikonisk symbol för Hamburg.

För kulturälskare har Hamburg har mycket att erbjuda, från de imponerande museerna och gallerierna. Kunsthalle Hamburg rymmer en av de största konstsamlingarna i hela Tyskland och är hemvist för några av de mest kända målningarna i världen. Om du vill känna dig som en del av Tysklands historia kan du besöka International Maritime Museum som innehåller utställningar om sjöhandel och utforskning från hela världen.

Hamburg har också ett pulserande nattliv. Från trendiga cocktailbarer och livliga klubbar till traditionella ölträdgårdar där du kan prova lokala ölsorter – det finns gott om ställen där du kan festa till de tidiga timmarna! Om du vill ha en mer avslappnad kväll kan du bege dig till en av Hamburgs många restauranger eller barer vid vattnet och njuta av en fantastisk utsikt över floden Elbe medan du njuter av en utsökt måltid eller drinkar.

Om en timme från staden kan besökare utforska Holsteins vackra landsbygd och pittoreska stränder. Här finns en lång rad av utomhusaktiviteter som vandring, segling och vindsurfing, bland annat.

Slutligen skulle ingen resa till Hamburg vara komplett utan att smaka på det utsökta köket. Från traditionella tyska rätter som Schnitzel och Bratwurst till internationella favoriter som sushi – det finns något för alla! Och glöm inte att prova några av de lokala specialiteterna som Hamburgs berömda Fischbrötchen (fisksmörgås) eller Blechkuchen (mandelkaka).

Oavsett om du är ute efter kultur, nattliv eller en flykt till naturen – Hamburg har allt. Med så mycket att den här fantastiska staden är perfekt för en weekendresa och har mycket att se och göra.