Ladda ner dessa appar innan skidresan

Bästa apparna för skidresan

Funderar du på att ta en resa ut i bergen och åka lite skidor? Då har vi på Restips.nu samlat ihop några appar som är ett måste innan du tar din skidresa ut i backarna. Förbered dig med appar som hjälper dig hitta de bästa backarna och hålla koll på de åk du gör och mycket mer.

1. Ski Tracks

Ski Tracks

Ski Tracks tar en lätt förstaplats, älskad av alla skidåkare den här appen hjälper dig med all statistik. Håll stenhård koll på din hastighet, din distans du har åkt, vilken din högsta höjd var och även lutningen på backarna, allt det med mera! All information sparas som du senare kan använda tillsammans med kartor och spår.

Pris: 11 kr

2. PeakFinder

PeakFinder

En app som har kunskap om mer än 850 000 skidtoppar – allt från det högsta berget till den minsta lilla backen. Appen fungerar både offline och över hela världen. Den känner igen alla bergstopparna runt om dig och berättar allt du behöver veta. Med GPS funktionen kan du med hjälp av din telefons kamera få en panoramavy av bergen. Det gör så du utan svårighet kan identifiera allt omkring dig. 

Pris: 55 kr

3. Bergfex

bergfex

Är ditt resandemål en plats utanför Sverige? Kolla inte längre än så här! Med Bergfex får du ingående information om skidorter i Tyskland, Schweiz, Frankrike, Italien, Österrike, Polen, Slovenien, Kroatien, Tjeckien, och Slovakien. Få fakta om snöförhållanden, om biljettpriser och skiduthyrning, se även information om boende. 

Pris: Gratis

4. Tripadvisor: Planera din resa

Tripadvisor

Okej, så det här är inte en av de appar som är för specifikt för skidresa men är en fantastisk hjälpreda för alla resor. Tripadvisor ger dig all information som du behöver om ditt resmål. Se recension på hotell i närheten, de bästa restaurangerna, fina tips på spännande sevärdheter och många andra intressanta saker som du kan göra. Appen ger även schyssta erbjudanden på hotell ditt just du ska.

Pris: Gratis